لیست اختراعات فرهود نجفی اخیجهانی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 18
تاریخ ثبت: 1392/02/07
خلاصه اختراع:

اختراع شامل سنتز و استفاده از حاملهاي پليمري غير يوني زيست سازگار براي افزايش حلاليت سولانين به عنوان يك تركيب ضد سرطان مي باشد. اختراع نوع جديدي از حاملهاي پليمري بر پايه اسيدهاي چرب گياهي را معرفي مي نمايد كه علاوه بر زيست سازگار بودن، قادر است ماده موثره سولانين را براي مدت حداقل يك سال در محيط آبي بافر فسفات در ابعاد 80 نانو متر پايدار نمايد. اين امر باعث افزايش حلاليت ماده سولانين شده و اثر بخشي آن را به عنوان يك تركيب ضد سرطان بسيار بالا مي برد. حاملهاي پليمري بوسيله مواد اوليه اسيدهاي چرب 12 تا 20 كربنه و گريد هاي مختلف پلي اتيلن گليكول200، 400، 600، 1000، 1500، 2000، 4000، 6000 و 8000 و اسيد سيتريك، اسيد تارتاريك سنتز شده است. ساختار شيميايي حاملهاي پليمري بصورت دو قطعه اي Diblock، سه قطعه اي Triblock و شاخه دار Branch مي باشد. 40 نوع از حاملهاي پليمري غير يوني زيست سازگار طراحي و سنتز شده كه قابليت استفاده در دارو رساني هدفمند به منظور درمان سرطان را دارند.

تاریخ اظهارنامه: 1392/03/12
تاریخ ثبت: 1392/04/17
خلاصه اختراع:

روش هاي اصولي در شناسايي تركيب هاي آلي مدتها پس از روش هاي مربوط به اجسام معدني و عناصر توسعه پيدا ‏كردند.پيشرفت روش هاي تفكيك و تجزيه با دستگاه ها(بخصوص روش هاي كروماتوگرافي و طيف بيني) در سال هاي ‏اخير تحول بزرگي در كارهاي آزمايشگاهي شيمي آلي ايجاد كرده است. با اين حال باز هم به تجزيه كيفي آلي ‏كلاسيك توجه زيادي مي شود،زيرا معلمين و دانشجويان آن را مؤثرترين راه و جالب ترين وسيله آموزش اصولي ‏شيمي آلي مي دانند.‏ تركيبات يا گروه هاي عاملي رنگيار(اكسوكروم) خود در ناحيه ‏Uv-Vis‏ جذب ندارند، اما چنانچه بر روي تركيبات ‏رنگساز در اين ناحيه استخلاف كنيم، مي توانند شدت جذب رنگساز ها را افزايش داده و طول موج پرتو جذب شده را ‏توسط رنگساز ها را به نواحي با طول موج بلندتر انتقال دهد.مثل استخلاف گروه هايCOOH ‎، ‏OH ‎، ‏CHO، 2‏‎ ‎NHكه رنگيار هستند و حلقه بنزني را رنگساز مي كنند در حال حاضر براي شناسايي آلدهيدها از كتون ها آزمونهاي مختلفي در آزمايشگاه ها وجود دارد كه مي توان از آنها ‏به آزمون هاي 2 و 4 – دي نيترو فنيل هيدرازين ، آزمون كروميك اسيد ، آزمون يدوفرم ، آزمون تالنز ، آزمون فوشين ‏و آزمون بنديكت اشاره نمود.در روشي جديد كه ما ارائه كرديم،يك مولكول از آلدهيد خطي غير اشباع با 10 مولكول ‏از پارا متوكسي آنيلين(به مقدار زياد در محيط وجود دارد) واكنش داده و كمپلكس زرد رنگي را ايجاد مي كند.جهت ‏تاييد نمونه رنگي تشكيل شده حاصل، طيف آن را با ‏FT-IR‏ اندازه گيري كرديم‎.‎ طبق اين روش ما قادر خواهيم بود كه با استفاده از واكنشگر پارا متوكسي آنيلين(آنيسيدين) كه داراي گروه كروموفور ‏آميني مي باشد، بصورت كاملا اختصاصي با آلدهيد هاي غير اشباع وارد واكنش قرار داده،در زمان كوتاه آلدهيد مورد ‏نظر را شناسايي كرده و گزارش كيفي كنيم.در اين روش نمونه آلدهيد غير اشباع مورد نظر نمك تترا بوتيل آمونيوم ‏مالون دي آلدهيد در نظر گرفته شد.از ميان روش هاي علمي اراُئه شده،بر اساس سرعت،پايداري، واكنش آنيسيدين را ‏به عنوان بهترين انتخاب در اين تحقيق در نظر گرفته شده است.لذا با توجه به اينكه روش ساده و سريع آنيسيدين ‏براي شناسايي آلدهيد غير اشباع با تكنيك هاي دستگاهي تشكيل محصول رنگي (زرد رنگ) را اثبات مي كند،در ‏آزمايشگاه نياز به هيچگونه دستگاه آناليتيكي براي تاييد محصول رنگي تشكيل شده نيست. به عبارتي ديگر رنگ ‏زرد محلول بدون رسوب نشاندهنده وجود آلدهيد غير اشباع مي باشد.‏

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/05
تاریخ ثبت: 1392/04/25
خلاصه اختراع:

ساخت پلي پروپيلن فومارات به منظوراستفاده در مهندسي بافت استخوان در دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران براي نخستين بار انجام گرفت. در مهندسي بافت، سلول ها بر روي يك بستر متخلخل استقرار يافته، رشد و تكثير مي يابند. روند رشد اين سلول ها در جهت بازسازي بافت در سه بعد است. در ساخت و انتخاب داربست هاي زيست سازگار بايد ويژگي هايي از قبيل انتقال بهينه مايعات زيستي، تحويل مولكول هاي فعال زيستي ،انجام اعمال مربوط به تجزيه سلولي و رشد سلول ها درسرتاسر ساختار آن ، تخريب تدريجي داربست پس از پيوند در درون بدن، دارا بودن سطوح قابل تشخيص براي چسبيدن سلول هاي استخوان ساز به سطح آن، داشتن تماميت مكانيكي و توانايي القاء مسيرهاي سيگنالينگ مورد توجه قرار گيرد. پلي پروپيلن فومارات يك پلي استر خطي بر پايه فوماريك اسيد مي باشد. اين ماده قابليت زيست تخريب پذيري داشته وعلاوه بر زيست سازگاري خود ماده، مواد حاصل از تجزيه آن نيززيست سازگار بوده و به راحتي از بدن دفع مي گردند. مطالعات اخير مويد اين مطلب است كه پلي پروپيلن فومارات به خوبي مي تواند هم در شرايط آزمايشگاهي و هم در داخل بدن تشكيل استخوان را ساپورت كند.

تاریخ ثبت: 1393/04/14
مخترع/مخترعان: فرهود نجفي اخيجهاني
خلاصه اختراع:

افزودني همتراز كننده در اين اختراع بوسيله كوپليمريزاسيون حلقه گشا سنتز شده است در اين تكنيك منومرهاي حلقوي اكتا متيل سيلوكسان و تترا هيدرو فوران در حضور كاتاليزور اسيدي تري فلورو متان سولفونيك اسيد باز شده و به يكديگر متصل مي شوند. تركيب حاصل از كوپليمريزاسيون منومرهاي حلقوي با تكنيك فوق باعث تشكيل قطعات پلي اتر و دي متيل سيلوكسان در ساختار خطي كوپليمر حاصل مي گردد كه بدين صورت تركيب حاصل سازگاري بهتري در فرمولاسيون رنگ ها خواهد داشت و وظيفه اصلي افزودني كه همتراز كردن سطح رنگ مي باشد بهتر صورت خواهد گرفت.

تاریخ اظهارنامه: 1394/01/26
تاریخ ثبت: 1394/06/22
خلاصه اختراع:

اين جاذب كه توسط مخترعين در پژوهشگاه علوم و فناوري رنگ و پوشش هاي سطحي سنتز شده است براي اولين بار در جهت حذف رنگزاي قرمز راكتيو 250 كه از جمله خطرناك ترين رنگزاها مي باشد به كار رفته و درصد رنگبري مناسبي براي كاربرد در پساب هاي حاوي اين رنگزا ارائه نموده است.

تاریخ ثبت: 1393/06/02
خلاصه اختراع:

رنگ آب‌پايه‌ي اكريليكي با خواص عايق حرارتي به كمك ميكرو ذرات معدني متخلخل، داراي ويژگي‌هاي عايق حرارتي، آب پايه بودن و عدم آسيب به محيط زيست مي‌باشد. رزين بكار‌رفته در ساخت اين رنگ، رزين اكريليكي بوده كه به كمك پليمريزاسيون امولسيوني سنتز شده‌است. پس از سنتز رزين، ميكرو ذرات با تخلخل بيشتر‌ از 99% به آن افزوده‌مي‌شود كه پس از افزودن خمير رنگ به آن، مي‌توان به رنگي با خواص عايق حرارتي دست‌يافت. رزين سنتز‌شده شامل منومر، آب، امولسيفاير يوني و غير يوني، آغازگر پليمريزاسيون و بافر(تنظيم‌كننده‌ي PH) مي‌باشد. اين رزين، حاصل از واكنش كوپليمريزاسيون مخلوط مونومرها در حضور امولسيفايرها است كه با نسبت‌هاي بهينه در زمان و تحت دماي مشخص انجام‌مي‌شود. پس از سنتز رزين اكريليكي، افزودني معدني متخلخل به كمك روش اختلاط مطلوب به رزين اضافه‌ مي‌شود و پس از آن خمير رنگ كه به صورت جداگانه ساخته شده ، به مخلوط رزين و افزودني متخلخل افزوده‌ مي‌شود. كسب پراكندگي مطلوب افزودني متخلخل در بستر رنگ موجب بهينه‌شدن خاصيت عايق حرارتي و خواص مكانيكي رنگ حاصل مي‌شود. اعمال اين رنگ به صورت پوشش بر روي بام و ديواره‌ي ساختمان‌ها موجب عايق‌بندي حرارتي مي‌شود و بدين‌ترتيب از اتلاف انرژي در ساختمان‌ها تا حد امكان جلوگيري به عمل مي‌آيد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/08/29
تاریخ ثبت: 1394/08/29
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر يك سيلر رزيني اندودنتيك به نام Resil است كه ساخت آن در دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي صورت پذيرفته است. اين ماده در دندانپزشكي و به عنوان ماده پركننده كانال ريشه مورد استفاده قرار مي گيرد. در بازار ايران سيلرهاي مختلفي جهت استفاده موجود است و سيلرهاي بر پايه اپوكسي رزين يكي از بهترين آنها در درمان ريشه مي باشد. سيلر وارداتي AH26 از پركاربردترين و مطلوب ترين سيلرهاي رزيني است كه علاوه بر قيمت بالاي آن در بازار ايران گهگاه انواع با كيفيت پايين آن نيز عرضه مي شود. از اين رو ساخت سيلر در داخل كشور از اهميت شاياني برخوردار است. تكنيك ساخت سيلر Resil شامل مخلوط كردن مواد اوليه كلسيم تنگستات، بيسموت اكسايد، زيركونيوم اكسايد، تيتانيوم اكسايد، هگزا متيلن تترا آمين و آيروسيل با نسبت هاي مناسب جهت تهيه جز پودر سيلر، پرس و آسياب جهت دستيابي به سايز ايده ال و افزايش هموژنيتي و انجام آناليزهاي مشخصه يابي، فيزيكي و سميت سلولي بوده است.

تاریخ اظهارنامه: 1395/04/20
تاریخ ثبت: 1396/03/20
خلاصه اختراع:

تركيب سنتز شده شامل يونومر اورتان آكريلات كربوكسيله شده با روي (Zinc-Carboxylated Urethane Acrylate Complex (ZCUAC)) در در محيط مرطوب يون روي آزاد نموده و بعلاوه شامل گروه آكريلات در هر دو انتهاي زنجيره ميباشد. لذا، از طريق باندهاي دوگانه كربني امكان اتصال يافتن و شركت در شبكه پليمري چسب دنداني(باندينگ) را دارا ميباشد چرا كه عموما ساختار مولكولي اين چسب هاي دنداني حاوي مونومر هايي ميباشد كه در انهتاي آنها واحد هاي آكريلات وجود دارد. از جانب ديگر در اين يونومر سنتز شده به علت كمپلكس شدن با يون روي از طريق گروه هاي كربوكسيله، امكان آزاد سازي يون روي در محيطهاي آبي وجود دارد. بنابراين با اضافه نمودن ZCUAC به چسب دنداني و سپس پخت آن بوسيله نور مرئي آبي (ساطع شده از دستگاه لايت كيور كه در دندانپزشكي كلينيكي در دهان بيمار استفاده ميشود) يك شبكه واحد پليمري تشكيل خواهد شد كه در برخي از مناطق آن، پل هاي يوني Zn2+وجود دارد. در نتيجه زماني كه اين ماده به عنوان چسب دنداني جهت ترميم دندان با مواد همرنگ دندان قرار گرفته و در معرض رطوبت موجود در محيط دهان واقع شود، يونهاي Zn2+آن آزاد ميشوند. از آنجايي كه يون روي اثر كشندگي قابل ملاحظه بر عليه باكتري هاي مولد پوسيدگي دندان دارا ميباشد، ترميم هايي كه با استفاده از اين چسب دنداني بكار گرفته شوند، از ايجاد پوسيدگي مجدد در اطراف ترميم جلوگيري خواهند نمود. از جانب ديگر، يون Zn2+ منجر به مهار آنزيم ماتريس متلو پروتئيناز موجود در عاج دندان گرديده و به تبع آن نانوريزنشت (Nanoleakage) در زير ترميم هاي انجام شده با اين نوع چسب دنداني كاهش يافته كه نتيجه كلينيكي آن عبارت است از دوام طولاني تر و موثرتر ترميم همرنگ دندان. لازم به ذكر است تركيبات حاوي روي در تحقيقات گذشته در چسب هاي دنداني و مواد همرنگ بارها بكار گرفته شده اند وليكن مهمترين عيب موادي كه مورد استفاده قرار گرفته اند عبارت بوده است از عدم امكان اتصال با شبكه پليمري ماده دنداني كه در يونومر سنتز شده جديد اين مشكل حل شده است. بنابراين سنتز ZCUAC و اختلاط آن با جسب دنداني ميتواند گامي موثر در بهبود كارايي ترميم هاي دنداني قلمداد گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/11/20
تاریخ ثبت: 1396/05/18
مخترع/مخترعان: فرهود نجفي اخيجهاني
خلاصه اختراع:

اين اختراع روش اتصال پلي اتيلن گليكول 400 را به اسيد چرب اولئيك را توصيف مي كند. اين تركيب يك منو استر زيست تخريب پذير است پايداري هيدروليتيكي در فاز آبي اين نوع كرير حدود 2 ماه است. بنابراين امكان استفاده از آن در فرمولاسيون هاي آب پايه، وجود ندارد. اين تركيب مايع زردكم رنگ بوده و در دماي زير صفر درجه جامد نمي شود و براي فرمولاسيون انواع فرآورده هاي ساف ژل مناسب است. منو استر حاصل از اسيد چرب اولئيك و پلي اتيلن گليكول 400 در دماي 235 به مدت 3 ساعت در جوِ ازت سنتز مي گيرد؛ اين واكنش را استريفيكاسيون مي گويند. از كاتاليست استفاده نمي شود و نيازي به خالص سازي نيست. عدد اسيدي اتمام واكنش بين 3 تا 4 mg/KOH است، كه با شرايط ذكر شده حاصل مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1395/11/20
تاریخ ثبت: 1396/11/25
مخترع/مخترعان: فرهود نجفي اخيجهاني
خلاصه اختراع:

نانوحامل داروي كوپليمر متوكسي پلي اتيلن گليكول-پلي كاپرولاكتون روش اتصال متوكسي پلي اتيلن گليكول5000 را به پليمر پلي كاپرولاكتون را توصيف مي كند. اين كوپليمر زيست تخريب پذير است ولي با پايداري هيدروليتكي حداقل 12 ماه در فاز آبي در دماي محيط براي استفاده در فرمولاسيون داوري هاي نانو در فاز آب مناسب است. اگر نگهداري دارو در يخچال صورت گيرد، مدت نگهداري داروي تزريقي حداقل به 12 ماه مي رسد. واكنش اتصال متوكسي پلي اتيلن گليكول به منومرهاي كاپرولاكتون از طريق پليمريزاسيون حلقه گشا صورت مي گيرد و انتخاب نسبت هاي وزني مناسب براي دستيابي به حامل دارويي مناسب از اهميت بالايي برخوردار است. در اين اختراع، از چهار نسبت وزني مختلف استفاده شده است و هر كدام از اين نانوكريرها، قابليت لود كردن داروها، از قطبيت بالا تا پايين را دارا هستند. پليمر متوكسي پلي اتيلن گليكول موجود در اين كرير وزن مولكولي 5000 دالتون دارد و وزن ملكولي كريرهاي سنتز شده بين 8000 تا 12000 دالتون است. كاتاليست اين واكنش استنوس اكتوات است كه به مقدار 0.1 درصد وزني در محصول سنتز شده مورد تاييد FDA است. در اين اختراع براي خالص سازي از فرآيند حلال و ضد حلال (اتانول-اتر) براي كاربري در فرآورده هاي تزريقي استفاده شده است.

موارد یافت شده: 18